Νέα

Ο ΣΑΕΚ ενισχύει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας με 36 κλίνες

Περισσότερα

42η Ετήσια Γενική Συνέλευση

Περισσότερα

Δελτίο Τύπου - Δωρεά ΣΑΕΚ €100.000 στα δημόσια νοσηλευτήρια

Περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΕΚ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟN ΙΟ COVID 19, 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Περισσότερα

Εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα την ασφάλιση ψηλών και μεγάλων κτιρίων

Περισσότερα

Δελτίο Τύπου - Ανακριβείς προσεγγίσεις στο θέμα του ΓεΣΥ

 

 

- Ανακριβείς προσεγγίσεις στο θέμα στο ΓεΣΥ

- Η αλήθεια για τις μελέτες που έχουν γίνει

 

Το τελευταίο διάστημα διατυπώνονται δημόσια διάφορες απόψεις και συμπεράσματα για το ΓεΣΥ που δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, γεγονός που δημιουργεί σύγχυση στην κοινή γνώμη κι όχι μόνο.

 

Συγκεκριμένα, η αναφορά σε πρόσφατο κείμενο στελέχους κόμματος που είδε το φώς της δημοσιότητας και υποστήριζε ότι έγιναν δύο αναλογιστικές μελέτες για τη βιωσιμότητα του πολυασφαλιστικού συστήματος, οι οποίες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι δεν πρέπει να υιοθετηθεί πολυασφαλιστικο σύστημα, είναι εντελώς ανακριβείς.

 

Όπως όλοι γνωρίζουν αναλογιστικές μελέτες, με την έννοια που έχει αυτός ο όρος, δεν έγιναν τελευταία. Αντίθετα υποβλήθηκαν στην κυβέρνηση δύο μελέτες, η μια από το Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) στην οποία αναλύονται τα πλεονεκτήματα, τα μειονεκτήματα και οι προκλήσεις των διαφόρων επιλογών σε σχέση με την ασφάλιση σ' ένα μελλοντικό ΓεΣΥ καθώς και μια άλλη από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) στην οποία περιγράφονται οι σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις στην αγορά εργασίας και οι ευρύτερες οικονομικές επιπτώσεις που ενδεχομένως να προκύψουν από την εφαρμογή του προτεινόμενου ΓεΣΥ. Ωστόσο, οι μελέτες αυτές σε κανένα σημείο τους δεν απορρίπτουν το πολυασφαλιστικό σχέδιο.

 

Ο ΣΑΕΚ διαπστώνει ότι κάποιοι δυστυχώς προβαίνουν σε επιλεκτικές προσεγγίσεις στο θέμα του ΓεΣΥ, επιδιώκοντας να στηρίξουν τις δικές τους θέσεις. Για παράδειγμα, επιτηδείως παραβλέπονται οι σημαντικές επισημάνσεις της μελέτης του ΔΝΤ για τις οικονομικές επιπτώσεις από μια λανθασμένη εφαρμογή του ΓεΣΥ, ενώ ταυτόχρονα προβάλλονται ως συμπεράσματα της έκθεσης του ΠΟΥ, δικές του ερμηνείες. Για το ΣΑΕΚ η οικονομική πτυχή του ΓεΣΥ αποτελεί κομβικό σημείο και καλούμε όλους να εγκύψουν με σοβαρότητα και υπευθυνότητα σ' αυτή την πτυχή του όλου σχεδιασμού.

 

Ο ΣΑΕΚ θα παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις για το ΓεΣΥ και θα παρεμβαίνει, προκειμένου να διαφυλάξει τα συμφέροντα των 200.000 συμπατριωτών μας που καλύπτονται ασφαλιστικά με μεγάλη επιτυχία από τις εταιρείες-μέλη του.

 

Γραφείο Τύπου ΣΑΕΚ

5 Οκτωβρίου 2015   

  
 

 

 

 
 
 
 
 

 
 
 
 
 


Copyright ©2021 Insurance Association of Cyprus. Design by INBOX DESIGN CONSULTANTS