Νέα

Ο ΣΑΕΚ ενισχύει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας με 36 κλίνες

Περισσότερα

42η Ετήσια Γενική Συνέλευση

Περισσότερα

Δελτίο Τύπου - Δωρεά ΣΑΕΚ €100.000 στα δημόσια νοσηλευτήρια

Περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΕΚ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟN ΙΟ COVID 19, 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Περισσότερα

Εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα την ασφάλιση ψηλών και μεγάλων κτιρίων

Περισσότερα

Ανακοίνωση ΣΑΕΚ σε σχέση με τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας, 27 Ιανουαρίου 2016

Εκτός τόπου και χρόνου οι επικρίσεις Υπουργού Υγείας
κατά του ασφαλιστικού κόσμου


 ΣΑΕΚ: Στηρίζουμε διαχρονικά τους ασθενείς και την κοινωνία

 

O ΣΑΕΚ εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για τις δηλώσεις του Υπουργού Υγείας περί «υποκριτικής κριτικής» της πρότασης του για την εισαγωγή του «μίνι» ΓεΣΥ. Συγκεκριμένα, ο κ. Υπουργός επεξηγώντας την τοποθέτηση του, έκανε λόγο για «ανίερη συμμαχία ασφαλιστικών εταιρειών, μεγαλογιατρών του ιδιωτικού τομέα και νοσηλευτών στα δημόσια νοσηλευτήρια», ισχυρισμούς τους οποίους ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου (ΣΑΕΚ) απορρίπτει.
Είναι άξιο απορίας, τη στιγμή που οι επικρίσεις για την πρόταση της ενδιάμεσης εισαγωγής του ΓεΣΥ στα δημόσια νοσηλευτήρια ήταν πολλαπλές και προήλθαν από διαφορετικούς φορείς και οργανώσεις επέλεξε να στρέψει τα πυρά του κατά της ασφαλιστικής βιομηχανίας.
Προφανώς, ο κ. Υπουργός δεν γνωρίζει ότι την ώρα που η Κυβέρνηση και τα κόμματα συζητούσαν για το ΓεΣΥ επί 19 τόσα χρόνια, ο ασφαλιστικός κόσμος προχώρησε στην εφαρμογή ενός αποδοτικού συστήματος ασφάλισης, με σχέδια υγείας που συνεχώς βελτιώνονται, προκειμένου να ανταποκριθούν στις ανάγκες του κοινού. Επομένως, μέσα από μια ειλικρινή και διαχρονική συνεργασία καταφέραμε να κερδίσουμε την εμπιστοσύνη του ιατρικού κόσμου, αλλά και του κύπριου ασθενή. Ως εκ τούτου, η σχέση που έχουν αναπτύξει οι ασφαλιστικές εταιρείες και ο ιατρικός κόσμος, μόνο ανίερη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί.
Ο ΣΑΕΚ πιστεύει ότι οι προσπάθειες δεν πρέπει να κατευθύνονται στην γιγάντωση του προβληματικού δημοσίου τομέα της Υγείας, αλλά στην ενίσχυση του συστήματος που αποδεδειγμένα λειτουργεί αποδοτικά προς όφελος των ασθενών.
Οι ασφαλιστικές εταιρείες δεν εναντιώνονται στο ΓεΣΥ, απλά επιδιώκουν να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη παροχή ποιοτικής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης προς τους συμπολίτες μας, με την ελεύθερη επιλογή νοσηλευτηρίου και ασφαλιστικής κάλυψης.  
Στόχος μας εξάλλου είναι η εφαρμογή ενός ΓεΣΥ, το οποίο θα προνοεί την ισότιμη συμμετοχή του κρατικού και ιδιωτικού τομέα.
Ο ΣΑΕΚ έχει σημειώσει ότι ο κ. Υπουργός θα μεριμνήσει για τους ασφαλιζόμενους στα ταμεία των συντεχνιών, ώστε να μην πληρώνουν διπλά στην ενδιάμεση περίοδο και αναμένει ότι το ίδιο θα γίνει και για τις 200,000 ασφαλιζόμενους στον ιδιωτικό τομέα.

27 Ιανουαρίου 2016

 


Copyright ©2021 Insurance Association of Cyprus. Design by INBOX DESIGN CONSULTANTS