Νέα

Ο ΣΑΕΚ ενισχύει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας με 36 κλίνες

Περισσότερα

42η Ετήσια Γενική Συνέλευση

Περισσότερα

Δελτίο Τύπου - Δωρεά ΣΑΕΚ €100.000 στα δημόσια νοσηλευτήρια

Περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΕΚ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟN ΙΟ COVID 19, 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Περισσότερα

Εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα την ασφάλιση ψηλών και μεγάλων κτιρίων

Περισσότερα

Εκδήλωση ΣΑΕΚ επ ευκαιρία της επίσκεψης του κ Gabriel Bernardino

Δελτίο Τύπου

Εκδήλωση του ΣΑΕΚ με τον Προέδρο της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων για το μέλλον της Ασφάλισης, παρουσία του Υπουργού Οικονομικών και της Εφόρου Ασφαλίσεων.

 

Οι προκλήσεις που έχει να αντιμετωπίσει η ασφαλιστική βιομηχανία και ο ρόλος των ευρωπαϊκών εποπτικών Αρχών μέσα σε ένα συνεχώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον ήταν το βασικό θέμα της εκδήλωσης του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών (ΣΑΕΚ), με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Αρχής Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA), Γκάμπριελ Μπερναντίνο.

Ο Πρόεδρος της EIOPA μίλησε σε στελέχη της ασφαλιστικής αγοράς, επιχειρηματικούς παράγοντες και δημοσιογράφους, ενώ το «παρών» στην εκδήλωση του ΣΑΕΚ έδωσε ο Υπουργός Οικονομικών, Χάρης Γεωργιάδης, και η Έφορος Ασφαλίσεων, Βικτώρια Νάταρ.

Ο κ. Μπερναντίνο αναφέρθηκε στις εξελίξεις που έχουν επέλθει τα τελευταία χρόνια στο ρυθμιστικό πλαίσιο της ασφαλιστικής βιομηχανίας, ενώ σημείωσε ότι στην περίπτωση της Κύπρου είναι σημαντικό η κυβέρνηση να υλοποιήσει την απόφαση του 2016 για δημιουργία Ενιαίας Εποπτικής Αρχής για τους κλάδους των ασφαλειών και των συντάξεων.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος του ΣΑΕΚ, Ανδρέας Στυλιανού, τόνισε ότι η ασφαλιστική βιομηχανία της Κύπρου είναι έτοιμη να ανταπεξέλθει στις προκλήσεις, αφού τα πρόσφατα στοιχεία αποτυπώνουν μια σταθερά ανοδική πορεία για τον κλάδο. «Η ασφαλιστική βιομηχανία είναι ένας αξιόπιστος και φερέγγυος εταίρος της κυπριακής οικονομίας. Υποστηρίζουμε και συνεχώς ενδυναμώνουμε τα θεμέλια της κοινωνίας και της οικονομίας, μέσα από τις ποιοτικές υπηρεσίες και την ανταπόκρισή μας στις απαιτήσεις των πελατών μας. Στηρίζουμε τους ασφαλισμένους στις σημαντικές στιγμές και αποφάσεις της ζωής τους», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στυλιανού κατά την ομιλία του που άνοιξε την εκδήλωση.
Παράλληλα, ο Πρόεδρος του ΣΑΕΚ στάθηκε και στις μεταρρυθμίσεις που είναι αναγκαίο να πραγματοποιηθούν ώστε να λειτουργήσει ακόμη πιο αποτελεσματικά η κυπριακή ασφαλιστική αγορά προς όφελος της ίδιας της οικονομίας και των Κύπριων ασφαλισμένων.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Υπουργείου Οικονομικών, ενώ ο κ. Μπερναντίνο είχε σειρά συναντήσεων με πολιτικούς και πολιτειακούς παράγοντες κατά τη διάρκεια της παραμονής του στην Κύπρο.

Λευκωσία, 7 Φεβρουαρίου 2019

 

Χαιρετισμός Προέδρου ΔΣ ΣΑΕΚ, κ Ανδρέα Στυλιανού

Χαιρετισμός Εφόρου Ασφαλίσεων, κ Βικτώρια Νάταρ

 


Copyright ©2021 Insurance Association of Cyprus. Design by INBOX DESIGN CONSULTANTS