Νέα

Ο ΣΑΕΚ ενισχύει το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας με 36 κλίνες

Περισσότερα

42η Ετήσια Γενική Συνέλευση

Περισσότερα

Δελτίο Τύπου - Δωρεά ΣΑΕΚ €100.000 στα δημόσια νοσηλευτήρια

Περισσότερα

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΑΕΚ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟN ΙΟ COVID 19, 17 ΜΑΡΤΙΟΥ 2020

Περισσότερα

Εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα την ασφάλιση ψηλών και μεγάλων κτιρίων

Περισσότερα

Εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα την ασφάλιση ψηλών και μεγάλων κτιρίων

Ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου και ο αντασφαλιστικός κολοσσός Munich Re διοργάνωσαν με επιτυχία εκπαιδευτική ημερίδα με θέμα  “Insuring High Rise Buildings – Large Projects”. Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 16 Οκτωβρρίου 2019 στο The Sporting Club.

Στο συνέδριο παρευρέθηκαν περισσότερα από 75 στελέχη ασφαλιστικών εταιρειών μελών του ΣΑΕΚ και εμπειρογνώμονες από κλάδους που σχετίζονται με την ανέγερση κτηρίων. Σκοπός της ημερίδας ήταν η ανταλλαγή εμπειριών και απόψεων από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς προκειμένου να δημιουργηθεί το κατάλληλο έδαφος που θα οδηγήσει σε κοινό πλαίσιο σχετικά με την ασφάλιση των υψηλών κτηρίων.

Μέσα από σεμιναριακού τύπου διαλέξεις για τις ιδιαιτερότητες της ασφάλισης υψηλών κτηρίων, με παρουσιάσεις καλών πρακτικών αλλά και αποτυχιών από ξένους ειδικούς και τον εκτενή διάλογο που ακολούθησε, οι συμμετέχοντες ενημερώθηκαν σχετικά με τους κινδύνους των υψηλών κτηρίων σε όλα τα στάδια κατασκευής και λειτουργίας τους καθώς και για τους τρόπους αντιμετώπισης τους.

Ακολουθώντας την παγκόσμια τάση, η ανάπτυξη υψηλών κτηρίων που σημειώνεται τα τελευταία χρόνια στην Κύπρο δημιουργεί για τις ασφαλιστικές εταιρείες νέα δεδομένα και προκλήσεις. Αποτελεί επιτακτική ανάγκη οι προσφερόμενες υπηρεσίες να επικαιροποιούνται συνεχώς αξιοποιώντας τη σύγχρονη τεχνογνωσία που υπάρχει σήμερα στον κόσμο.

Εκ μέρους του Συνδέσμου Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου, ο Διευθυντής, κ Ανδρέας Αθανασιάδης, προσφωνώντας χαιρετισμό του Προέδρου κ. Ανδρέα Στυλιανού, ευχαρίστησε τους εκπροσώπους της ασφαλιστικής Munich Re για την πρωτοβουλία και τη συμμετοχή στο συνέδριο καθώς και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της E.M. Manos στην Κύπρο κ Ιωάννη Θεοδοσίου για την ενδιαφέρουσα προσέγγιση του θέματος της κατασκευής και λειτουργίας των υψηλών κτηρίων. 

Ο κ Αθανασιάδης τόνισε την ανάγκη προσαρμογής των ασφαλιστικών εταιρειών στη νέα εποχή, ενθαρρύνοντας τους συμβούλους να αναζητούν την πληροφόρηση που θα τους εξελίξει και θα καλύπτει αποτελεσματικά τις σύγχρονες ανάγκες των πελάτων τους.

Οι εκπρόσωποι της Munich Re, κ.κ. Andi Vossberg and Harald Ochsenkühn, κατά την παρουσίαση τους, ανέφεραν χαρακτηριστικά ότι "όλα τα εμπλεκόμενα μέρη θα πρέπει να αντιλαμβάνονται με τον ίδιο τρόπο τι καλύπτει το ασφαλιστήριο καθώς και να γνωρίζουν τις πιθανές επιπλοκές σε σχέση με την ασφάλιση μεγάλων έργων. Συνεπώς θα πρέπει να διασφαλίζεται η διαφάνεια μεταξύ όλων των επηρεαζόμενων μερών".

Ο κ Ιωάννης Θεοδοσίου στη δική του παρουσίαση ανέφερε ότι "Το εγχείρημα κατασκευής και λειτουργίας υψηλών κτηρίων μπορεί να αποτελεί νέο αντικείμενο για την Κύπρο αλλά υπάρχει προϊστορία και παράδοση σε αρκετές χώρες.  Η γνώση για όλα τα στάδια που αφορούν τέτοιες αναπτύξεις (σχεδιασμός, κατασκευή και λειτουργία) είναι υπαρκτή και διαθέσιμη. Η διαχείριση κινδύνων θα πρέπει να αφορά όχι απλώς την ικανοποίηση των κανονισμών αλλά να προκύπτει μέσα από μια ευρύτερη και αναλυτική προσέγγιση διαχείρισης κινδύνων".

Η ημερίδα  πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εσωτερικού εκπαιδευτικού προγράμματος που υλοποιεί ο Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Εταιρειών Κύπρου. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν με νέα θέματα που απασχολούν τον κλάδο.

   
 Λευκωσία, 17 Οκτωβρίου 2019

 

 


Copyright ©2021 Insurance Association of Cyprus. Design by INBOX DESIGN CONSULTANTS